Ki vagyok?

Mesemondó vagyok.
Hagyományos meséket, történeteket és mítoszokat mondok élő szóval, felnőtteknek és gyermekeknek.
Történeteket olvasok és kutatok, feldolgozom és elmesélem őket nektek.
Történeteket, amelyek megérintenek, és nem hagynak nyugodni.
Történeteket mesélek: ez az én szupererőm.
Mesélek, hogy ti is hazavigyétek, és forgassátok őket a szívetekben.
Hogy többek legyetek a mesék által.

Mi az a mesemondás?

A mesemondók élő szóval mesélnek történeteket: hagyományos népmesét vagy más népek és kultúrák történeteit, mítoszokat, legendákat, esetleg személyes történeteket. A mesemondás finom szövedéke a mesemondó egyéniségének, az általa kidolgozott ősi történetnek, valamint a hallgatóság képzeletében megjelenő képeknek.

A storytelling, vagyis a nemzetközi mesemondás jelenlegi előadóművészeti formájában mintegy ötven éve jelent meg Nyugaton. Pedig jóval az írásbeliség feltalálása előtt már meséltek egymásnak történeteket az emberek. A mesemondás az egyik legősibb művészet, egyidős a beszéddel és a zenével. Hiszen történeteken keresztül fogadjuk be és értjük meg a világot, annak minden összetettségével együtt: így vagyunk megalkotva, ez tesz minket emberré. Mind homo narrans vagyunk.

A mese és a mese hallgatása figyelemre, intuícióra, bátorságra és kreativitásra tanít.

Miért jó nekem, ha mesemondót hívok?

Mert átélheted a varázslatot, amelyre vágysz, de a hétköznapokban nem mindig adatik meg. A mese a jelen pillanatba helyez téged, és közösséget teremt a mesélő és a hallgatók között.

A történetek tükröt tartanak neked, és egy mélyebb kapcsolódás lehetőségét hozzák önmagadhoz – és a saját bölcsességedhez. 
A mesék élni segítenek, akárcsak testvéreik: a költészet, zene és irodalom. Amikor külső képek nélkül hallgatsz egy élő szóval elmondott történetet, az elméd és a lelked egyszerre mozdul. E belső képalkotás pedig gyógyító ajándék nemcsak a gyermeked számára, de neked is. 

Hogy több legyél a mesék által.

Kattints a lenti gombra és írj, vagy kérdezz bátran!