Pici mese

Előfordul, hogy csak egy rövid mesére van szükség. Akár két program között, akár lazításként, akár témafelvetésnek, akár mert ennyi fér bele a tanórába. Vagy egy csapatépítőbe. A pici mese pont erre való! Két történet, amely az igényeitekre lesz szabva: témától, évkörtől és korosztálytól függően. Történetek a világ minden tájáról. Ellazít, mégis fókuszálja a figyelmet; beindítja a fantáziát és empátiára hív. Lesz utána miről beszélgetni!
Tanároknak, pedagógusoknak, könyvtárosoknak, muzeológusoknak és rendezvényszervezőknek hasznos eszköz a hétköznapok vagy az ünnepek megszínesítésére!

Sztorikoncert

A sztorikoncert olyan, mint egy zenei koncert, csak épp történetekből áll. Erre van szükséged, ha egy közösséget hoznál össze, ha egy témában elmélyednél, vagy ha szokatlan és különleges műsort kell szervezned. Számtalan téma szerint fel lehet fűzni a világ
mesekincsét. A sztorikoncertben élő szóval hangoznak el az előre megbeszélt téma szerint kiválasztott történetek, a korosztályt, a hallgatóság igényeit figyelembe véve.
A sztorikoncertet beszélgetés követi.

Időtartam:

40 perc mese
20 perc feldolgozás

Mesemondó show

Stenszky Cecília önálló mesemondó estje

Ahogy a görög mitológiában Koré leszáll az alvilágba, és Perszephonéként, Hádész úrnőjeként bukkan elő, úgy ez az est is hoz sok mindent, ami férfi és nő kapcsolatából kibomolhat.
Hagyományos népmesék, mítoszok, családi történetek, költészet és zene fűzi össze csokorba az istennő alvilágjárását és megmenekülését.