Mesemondó workshop szülőknek

Hogyan meséljünk esti mesét a gyermekünknek? Melyik korban mire van szüksége? Egyáltalán, mivel teszek jót és mivel nem? Könyvből, fejből? Miért kéri ugyanazt az egy mesét? És mi van, ha nem tud elaludni a mesétől?
A workshop a mesemondás hagyományán keresztül a gyakorlati mesemondásig vezet el.

Hogy a Ti családotok is nyugodt estéket kapjon.

Mesélj szájból! - Fejből mesélés

A te gyermekeid is szokták kérni, hogy mesélj fejből? Hogy mesélj a napjáról, a kedvenc plüssmaciról, vagy a markolóról? Gondot okoz a hosszú várakozás hivatalokban vagy utazás közben? Ha azt gondolod, hogy félhomályban sokkal jobb mesélni, egyetértek!

Fejből mesélni elsőre sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint felolvasni valaki más meséjét. Pedig te is képes vagy rá!
Mindannyian csodálatos meséket tudunk kitalálni, hiszen alkotni születtünk! Hiszen a Te gyermekeidnek Te tudsz igazán mesélni, és semmi sem annyira fontos nekik, mint hogy te mesélj. Nem kell sem írónak, sem színésznek lenned ahhoz, hogy kitalálj meséket a gyermekeidnek. Igen, még a legfáradtabb napok végén is.

A gyermeked valóságából és a saját ismereteidből – a kis hallgató aktív közreműködésével – egyszeri és megismételhetetlen varázslat születhet. Mindehhez nem kell más, mint egy kis bátorság, némi háttérismeret, és esténként való gyakorlás.

A Felből mesélés workshop bevezet a szabad, improvizatív mesélésbe némi elmélettel és sok gyakorlattal.

Időtartam:

2 órás online műhelymunka,
vagy 4 órás műhelymunka személyes részvétellel

„ A nő lelke nem éri be a végtelennél kevesebbel ”

Átmeneti rítusok nőknek

Mi, nők, erősek vagyunk együtt. Számos történet szól erről, és sokféle rituális módja van, hogy megerősítsük magunkat a nőiségünkben. A női workshopok a nők különböző életszakaszai közti átmenetre fókuszálnak.
Életszakasz-váltás, sorsváltás. Lányból nő. Asszonyból anya. Nőből idős asszony, a változókor. Női történetek és rítusok, tabuk nélkül. Lépj be a saját erődbe!


Hívj el a közösségedbe, és egy életre szóló, közösségre szabott élményt kaptok.

Kislányból nagylány – A vérvirágzás megünneplése: rituálé kamaszlányoknak mesékkel.

Asszonyból anya – Szülésre bocsátó, erőt adó workshop szülés előtt állóknak.
 
Átölelni a változást – A bölcs asszony archetípusának megélése a változókorban, előtte és utána. Interaktív rituálé mítoszokkal és mesékkel. 
 

Időtartam:

2 órás műhelymunka
vagy egész hétvégés elvonulás